KOHTI VUOTTA 2018

Mitä tapahtui 2017 ja mitä uutta on luvassa?

Välillä on hyvä katsoa taaksepäin, jotta pääsee hahmottamaan kokonaisuuksia ja suuntaamaan katseen kohti tulevaa. Kohokohtia on myös hauska muistella yhdessä, joten tässä MEA:n vuoden 2017 parhaita juttuja:

SuviDesign-tapahtuma upeassa miljöössä Längelmäveden rannalla

Myyntitapahtumat. MEA osallistui viime vuonna esimerkiksi Suomen Kädentaidot-messuile, Ornamon Design joulu-myyjäisiin, Jyväskylän designtorille ja SuviDesign-tapahtumaan Orivedellä. Tapahtumissa pääsee tapaamaan asiakkaita kasvokkain ja kuulemaan arvokasta palautetta MEA:n tuotteista. Kultaakin kalliimpaa on myös toisten yrittäjien tapaaminen, verkostoituminen ja vertaistuki.

 

 

Keväällä Vaatevallankumous-viikolla pääsin mukaan Ylen paikallisradion aamuohjelmaan ja paikallisuutisiin. Juttelimme työhuoneellani toimittajien kanssa eettisestä vaatetuotannosta, kierrätysmateriaalin hyödyntämisestä ja siitä kuinka ihmiset ovat onneksi tietoisempia valinnoistaan vaateostoksilla. Taisipa mukaan keskusteluihin päästä myös radion puolelta kuulijan vintage Ilves-urheilutakki, jonka todettiin olevan hyvälaatuinen. Tämä oli kerrassaan maino juttu.

 

 

 

Alkuvuodesta MEA:n tuotteet pääsivät myyntiin Weecosiin, joka on ihan huippu kauppapaikka läpinäkyvästi ja ekologisesti valmistetuille tuotteille. Weecosin tiimi tekee upeaa työtä, ja on ilo saada olla mukana juuri tässä nettikaupassa. Jos Weecos ei ole vielä tuttu, tutustumaan pääset tästä.

 

 

 

Kesällä MEA:n vaate / teos nimeltään Second Skin osallistui Modus Ry:n SQIN-näyttelyyn, joka oli esillä Ahvenanmaalla Eckerössä Posti-tullitalossa. Näyttelyn teemana oli nahka – vapaasti tulkittuna. MEA:n teos on valmistettu kierrätetystä nahasta ja denim-kankaasta, ovathan farkut monelle meistä nykyään kuin toinen iho. Kyseessä oli MEA:n ensimmäinen näyttely, ja kokemukset siitä olivat todella positiivisia.

Kävin myös itse Ahvenanmaalla katsomassa näyttelyn. Vierailu oli inspiroiva ja Ahvenanmaan luonto ja maisemat sykähdyttivät.

SQIN-näyttely saa jatkoa vuonna 2018 Pirkanmaalla, ja myös MEA:n teos on mukana. Aiheesta siis lisää myöhemmin…

 

 

Vuoden isoin juttu oli ehdottomasti siirtyminen täysipäiväiseksi yrittäjäksi, unelma jota olin pyöritellyt mielessäni jo pitkään. Kesän ja syksyn aikana palaset elämässä loksahtelivat paikalleen niin hyvin, että rohkeutta tämän askeleen ottamiseen löytyi vihdoin. Aika oli oikea.

Edelliseltä työpaikaltani taskuun jäivät monet tiedot ja taidot, mieleen hyvät työkaverit, naurut kahvipöydän ääressä. Näitä asioita tietysti kaipaa, mutta elämässä oven sulkeuduttua toinen avautuu. Vuoteen 2018 matkakumppaniksi on löytynyt upeita ihmisiä, joiden rinnalla isotkin haasteet tuntuvat saavutettavilta.

Nyt tämä jännittävä matka tuntuu olevan aluillaan. Vuosi 2018 tuo mukanaan uusia tapahtumia, jälleenmyyjiä, uutuuksia, näyttelyitä ja isoja uusia kuvioita. Tule mukaan matkalle MEA:n kanssa tykkäämällä Facebookissa ja Instagramissa!

Alla vielä katsaus viime vuoden parhaisiin paloihin Instagramista.