KAARI-näyttely

Tampereen keskustassa, kulttuuritalo Laikussa on esillä KAARI näyttely, joka juhlistaa Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Moduksen 20-vuotista taivalta. Näyttelyssä on esillä töitä 26 Moduksen jäseneltä ja näyttely on monipuolisuudessaan inspiroiva! Mukana on myös MEA:n Elinan valmistama uniikkimekko ”Kulku”.

“Kulku” uniikkimekon materiaalina on  MEA:n mallistoista tuttu uudelleenkäytetty denim-kangas. Elina haluaakin haastaa näyttelyn vierailijat miettimään kuinka kauan eri vaatteet kulkevat kanssamme, ja miten yhdessä kuljettua aikaa voisi pidentää. Materiaali voi elinkaarensa aikana muuttaa muotoaan, ja kulkea usean eri ammattilaisen käsien kautta mikä luo esineeseen mielenkiintoisia kerroksia. Kerroksellisuutta on myös mekon yksityiskohdissa, joissa kolme erillistä ja eri väristä farkkukerrosta luovat elävän pinnan.

Kuva: Laura Tammisto

Teoksen muotokieleen on haettu kaarevia muotoja näyttelyn nimeä mukaellen, mekon nimi “Kulku” viittaa puolestaan myös Moduksen 20-vuotiaaseen taipaleeseen. Yhdistys kulkee eteenpäin, kehittyy  ja saa yhä uusia toiminnan muotoja. Myös suunnittelijan kädenjälki kulkee eteenpäin, ja mekossa käytetyt yksityiskohdat ovatkin runsaampia kuin MEA:n mallistojen skandinaavisen selkeä muotokieli.

MEA upcycle studion Elina, kuten moni muu muotoilija sekä käsi- ja taideteollisen alan ammattilainen, toimii yksinyrittäjänä.  Moduksessa jäsenet toimivat yhdessä ja muodostavat verkoston, josta saa sekä vertaistukea että työhön liittyviä neuvoja. Onkin hienoa kuulua monipuoliseen ja toisiaan tukevaan joukkoon. Lue lisää Moduksesta täältä.

Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy.
Avoinna 30. toukokuuta saakka ti-pe klo 9-21, la-su klo 10-18.
Osoite: Keskustori 4, Tampere.