17 toukokuun, 2021

Tietoa

YRITYKSESTÄ

MEA upcycle studio on suunnittelija Elina Korrin perustama suomalainen koru- ja vaatebrändi, jonka tuotteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista käsityönä Suomessa. Tuotteissa pohjoismainen estetiikka yhdistyy ekologisiin arvoihin, ja tuloksena syntyy ainutlaatuinen ja monikäyttöinen mallisto. 

 

MEA upcycle studion tuotteet ovat saaneet Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Avainlippu-tunnuksen.

MEA upcycle studiolla vanhat farkut saavat uuden elämän esimerkiksi hameena, tunikana tai takkina. Jokainen vaate on kierrätysmateriaalin ansiosta uniikki luomus, joka muuntautuu luontevasti asusta ja vuodenajasta toiseen.

ORIGA-korumallistossa materiaalina on uudelleenkäytetty polyesterkangas. ORIGA-sarjan korut ovat ovat näyttävät ja höyhenenkeveät. Herkästä ulkonäöstään huolimatta Origa-korut voi pestä. Korun muoto on saatu aikaan lämmön avulla, ja se kestää hyvin toistuvan hellävaraisen käsnpesun.

KUKA?

MEA upcycle studio on yhden naisen yritys, jota luotsaa vaatesuunnittelija  Elina Korri. Koulutukseltaan Korri on sekä muotoilija (AMK) että vaatetusalan artesaani. Tämä yhtälö on luonut pohjan, jossa materiaalin käsittelytaito ja muotoilun ymmärrys kohtaavat. Vahva käsillä tekemisen tausta näkyy hänen työskentelyssään joka on materiaalilähtöistä ja kokeilevaa.

Vaatteiden tuotannon eettisyys ja ekologisuus ovat olleet Korrille aina tärkeitä arvoja, joten opiskeluaikana farkkukankaasta valmistettu kierrätysmalliston idea jäikin kytemään. Ajan ollessa sopiva farkkukipinä syttyi uudelleen MEA upcycle studion mallistoksi.

MEA upcycle studio on perustettu vuonna 2012, ja kokopäiväisenä yrittäjänä Korri on työskennellyt vuodesta 2017 alkaen. Työhistoriansa aikana hän on työskennellyt myös mm. työvaatesuunnittelun tehtävissä. Korri toimii aktiivisesti myös käsi- ja taideteollisuutta edistävissä yhdistyksissä ja verkostoissa kuten pirkanmaalainen Modus ry ja orivesiläinen, SuviDesign -tapahtumaa vuosittain järjestävä Mutta ry.

Pikamuodin ja ylikulutuksen sijaan Korri haluaa uskoa hitaampiin prosesseihin, kädentaitojen arvostukseen ja laadukkaisiin tuotteisiin. Näitä seikkoja hän haluaa tuoda esille myös pitämissään työpajoissa ja luennoilla. Erityisen paljon Korria kiinnostaa löytää tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia yhdistää kierrätysmateriaalit ja paikallinen käsi- ja taideteollinen osaaminen.

MATERIAALISTA

MEA upcycle studion käyttämä vaatemalliston materiaali eli käytetyt farkut hankitaan pääasiassa kahta kautta. Tampereella toimiva Nextiili vastaanottaa ja lajittelee poistotekstiiliä, ja tämä MEA upcycle studiolle lajiteltu farkku on kierrätyskeskukseen ja kirpputoreille myyntiin kelpaamatonta, esimerkiksi rikkoutunutta farkkua. MEA upcycle studio myös ottaa vastaan suoraan kuluttajilta heille rikkinäistä ja tarpeetonta vaatetta. Ennen työstämistä eteenpäin farkut puhdistetaan pesemällä.

Korumallistossa käytettävä polyesterkangas on sekin uudelleenkäytettyä, tietyn tyyppistä sisustuksessa käytettävää polyesteriä. Tämän materiaalin alkuperä on useimmiten joko kierrätyskeskus tai kirpputori.

Jäikö joku asia askarruttamaan? Ota rohkeasti yhteyttä!